Dansk
 
engelsk
        Bookmark and Share    
 

Vores opdræt

                    Killingernes opvækst i vores opdræt

Vi gør meget ud af, at bruge den nødvendige tid på vores katte og killinger. Killingerne vokser op inde i huset, og har en stor kravlegård i vores forgang, som har direkte forbindelse til vores køkken-alrum. Dette er vores centrale rum i huset, altså der hvor vi færdes mest. Således er killingerne vante til vores travle hverdag, og alle de ting som måtte være i et familieliv. De er rustet til lidt af hvert :)

I kravlegården kan killingerne selv kravle ud af fødekassen, når de er klar til det, i beskyttet omgivelser. Her vil de for første gang blive præsenteret for dåsemad med killingemælke erstatning, når de skal lære at spise ved 5 ugers alderen. Senere præsenteret for tørkost, vandskåle og baljer med vand til at lege i, forskelligt legetøj og kradetræer og åbne og lukket kattebakker. Når killingerne er omkring 6 uger gamle, begynder de så småt at kravle over løbegården, men da er de også så store og sikre på benene at de er klar til at drøne rundt i huset. Og så har vi killinger alle vegne på én gang!

 Vores killingekravlegård;

Kattestuen/udestuen rummer alle kattenes toiletbakker, kradsetræer og legetøj; 

Det er kattenes hellige rum, hvortil de altid har adgang til, og hvortil vores til tider frække hundehvalpe ikke har adgang til. Vores kradsetræer er af mærket"Kattens no1" og er meget stabile og lavet af en vældig god kvalitet. Kradsetræerne er fyldte med huler og hængekøjer. 

Vores killinger oftest meget let ved at falde til i et nyt hjem, med en fremmede kat eller hund, da vi selv har store Labradors, som ligeledes færdes frit inde i huset. Vores hunde er meget godmodige og tillidsfulde, og killingerne elsker at lege med deres haler og springe rundt på ryggen af dem. Ofte ser vi dem alle ligge i én kurv. Og skulle vi nu have både hvalpe og killinger på samme tid, så er der heller ikke noget i vejen for at killingerne kravler ned til hvalpene og får lidt varme og hygge, og tæven yder også gerne omsorg for killingerne.

 Mira, Ganya & TroyaTroya med hvalpe & killingMocca & Kukla deler madskålTroya, Mocca & killing

Vi lægger stor vægt på at dække alle killingernes behov, og give dem den rette prægning & socialisering - og lidt til!

Vores katte er meget sociale, både i forhold til mennesker og hunde og til hinanden.

Vi planlægger ofte to kuld på samme tid, eller tæt på hinanden, så vidt det er muligt, da killingerne så har flere at lege med og lærer at være kat. Endvidere har alle killingerne således flere mødre, idet alle hunkattene passer alle killingerne. Som regel samler de selv alle killingerne i én fødekasse, selvom der er mere end én fødekasse at placere sig i. Det er fantastisk at opleve at alle hunkattene, både dem med og dem uden killinger, yder så stor omsorg for de mindste i huset. Hunkattene som ikke selv har killinger, får ofte så stærke moderinstinkter, at de også selv begynder at producere mælk. Ofte tager vores ældste hunkatte også rollen som reservemoder, og yder stor omsorg for killingerne. Når vi selv beholder killinger kan vi se at den omsorg ydes helt indtil killingen er 1 år gammel og den får også lov til at die.

Det er en kæmpe fordel for killingerne, at der altid er en hunkat til at tage sig af dem, og vi er sikre på at de aldrig mangler noget!

På billedet ses Arwen-Timange Fialka og hendes datter Meldgaards Belochka, som er fælles om et kuld killinger. Arwen-Timange Fialka & Meldgaards Belochka
Hos os køber man altid en unik killing, uanset om man køber en killing til avl og udstilling, eller til kæl! Vores avlskatte laver nemlig kun meget få kuld hver, og den samme kombination/parring bliver aldrig lavet mere end en gang, men mindre der er en meget speciel grund til at lave den én gang mere. Vi bestræber os på at lave så stor en genetisk variation som mulig, idet man inden for den Sibiriske race, har et meget lille avlsmateriale, da racen er så sjælden.

Vi laver kun spændende kombinationer/parringer, som er nøje gennemtænkte, og beholder ofte selv en killing, fra hvert kuld, til videre avl.

Vi laver aldrig parringer, bare for at lave parringer!

Vi opdrætter killinger til såvel familiekatte som til videre avl og udstilling. Vi prioritere sundhed, godt temperament og racetypiske udseende i vores opdræt. Vi bruger endvidere meget tid på at undersøge og importere unikke afstamninger fra Rusland, for hele tiden at bringe nyt blod ind.

Alle vores katte er testet mod arvelige og smitsomme lidelser, vaccineret, orme- og loppe- behandlet og får løbende lavet sundhedstjek. Langt de fleste af vores katte er præmieret på udstilling, og har en champion titel. Vi forsøger at opdrætte vores egne linjer, men alle vores katte er af russisk afstamning ud fra vores første katte som vi har importeret. Vi laver stadig jævnlige importer fra Rusland for at tilføre nyt blod.

Det er naturligvis muligt at blive skrevet op til en killing hos os. - Men skulle man inden vi kan levere en killing, finde en killing et andet sted, eller ændre mening, så giv venligst besked.

Vi investere alt vores tid og vores fulde kærlighed i vores killinger, og derfor betyder det ubeskrivelig meget for os, at vores killinger kommer ud i gode hjem, hvor de vil blive højt elsket! Vi vil meget gerne lære vores købere at kende, og det betyder at vi derfor at vi vil stille mange spørgsmål. Dette skal ikke forstås som et forhør, men som et udtryk for at vi ønsker vores killinger alt det bedste. Alle killinger er unikke og det er et stort tillidsspørgsmål, at overdrage sine små killinger til nye familier, og derfor vil vi også forbeholde os retten til at afvise folk, som vi af en eller anden grund ikke har det godt med at sælge til.

Det er naturligvis også et tillids spørgsmål for køber, at henvende sig hos en opdrætter, og om killingen nu har fået en god opvækst og de bedste forudsætninger for at blive en god og velfungerende kat. Derfor ser vi meget gerne at folk kommer og besøger os, så alle parter kan få det helt rette indtryk af hinanden. Det er også en god idé for den nye familie, at følge sin killing i opvæksten og være med til at socialisere den og give den en god start på livet. Dette er også en fordel den dag man skal hente det lille ny familiemedlem hjem, da man så allerede har knyttet de første bånd.

DK Meldgaards, Laila & Mads Meldgaard Petersen | 8930 Randers NØ - Denmark | mail@katterimeldgaards-sibirisk.dk