Dansk
 
engelsk
        Bookmark and Share    
 

Voksne til nye hjem

Bankende hjerteVoksne og unge katte til nye hjemBankende hjerte

Det er ikke unormalt for vores katteri, at vi har unge og voksne katte, som søger nye hjem efter at have været brugt i vores avl. Ofte laver hver af vores hunkatte kun et eller to kuld hver, og vi beholder normalvis en killing selv fra hvert kuld til at overtage pladsen som avlskat efter moren. Ved hele tiden at skifte de voksne ud med en killing fra deres kuld, kan vi arbejde målrettet med vores avl og forbedre racen, som endnu er meget ny. Desuden bliver vores avl mere forudsigelig for os, idet vi kender flere generationer i stamtavlen, og vi kan have en rimelig forventning til type, temperament og sundhed.

Dernæst ønsker vi ikke at belaste vores katte som avlsdyr, ved at lave mange kuld på dem. De kommer i stedet ud i gode hjem, hvor de kan blive forkælet af en familie og få en masse opmærksomhed, som de ikke skal dele med flere katte i et katteri.

Enkelte af vores katte kan vi simpelthen ikke give slip på, så de vil blive i vores hjem som kastreret/steriliseret kælekatte. Men det vil ikke være realistisk eller fair for kattene, at beholde dem alle.

Da vores voksne og unge katte, som søger nyt hjem, har været i vores opdræt som avlskatte, har de naturligvis aldrig været udenfor på egen hånd, da de ellers ville kunne rende væk, blive stjålne, uønsket parret eller bringe virus og sygdom hjem til vores opdræt. De har til tider været udenfor i løbegård. Vores katte er glade for løbegården, men de vil også godt kunne undvære en løbegård i det nye hjem og leve som udelukkende indekatte, eller evt. med adgang til det frie liv efter noget tilvænning. Dog foretrækker vi at vores katte holdes som indekatte i deres nye hjem, men det er ikke et krav.

Vores katte er inde i huset som en del af familien og er vante til at omgås vores 5 store Labradors, som de gerne deler kurv med.

Ved overdragelse til nyt hjem vil de være steriliseret/kastreret, vaccineret, ormebehandlet, øretatoveret, chipmærket, indregistreret i det Danske Katteregister og have fået sundhedstjek af dyrlægen. Der medfølger danske FIFé stamtavle, lidt Royal Canin foder af det de er vant til (Maine Coon foder fra Royal Canin), samt lidt af deres ynglings legetøj.

 

 

OBS! Hvis du/i har katteallergi så læs venligst om vores testprocedure på siden "Allergivenlig race", 
inden du/i kontakter os! 

DK Meldgaards, Laila & Mads Meldgaard Petersen | 8930 Randers NØ - Denmark | mail@katterimeldgaards-sibirisk.dk